EvlilikGenel

Kız isteme merasimi, çoğu zaman çiftin ailelerini ilk kez resmi olarak bir araya getirdiği, evlilik yolundaki özel anlardan biridir. Son derece gergin ama bir o kadar da samimi bir ortam… sanırım evlilik yolunda hem çiftin hem de ailelerin asla unutamayacağı ilk anı. Bu merasimin olmazsa olmazı çikolata ve çiçek, nasıl olmalı?

Çikolata ve çiçek erkek tarafının kız tarafına götüreceği ilk hediye olması bakımından özenle seçilmelidir. Çiçek tercihe göre canlı veya yapay olarak seçilebilir. Kimi gelinler sonrasında evlerinde kullanmak için yapay çiçeği tercih ederken kimisi de canlı çiçeklerle oluşturulmuş bir aranjmanı tercih eder. Her iki durumda da renklerin zarif olması ve çiçeğin taşınabilir olması önemlidir. Zira şık kıyafetlerle elde kocaman bir çiçek ve malum vazosu erkek tarafını zorlayabilir.

Çikolata konusunda da katılımcı sayısı, gelinin zevki önemlidir. Öncelikle geleneksel bir gelin gümüş tepsi veya gondoldan hoşlanabilirken günümüzde pek çok genç kız daha sonra kullanabileceği veya gelecekte döşeyeceği modern evine uyum sağlayabilecek cam, seramik ve kimi zaman ahşap meyveliklere daha sıcak bakmaktadır. Alınan tepsi veya şekerliğin türü ve tarzı ile birlikte boyutu da önemlidir. Çok kalabalık bir Söz Kesme merasimine yarım kilo çikolata alacak bir ürün pek hoş olmaz. Katılımcı sayısı paralelinde çikolata kapasitesi uygun bir ürün tercih edilmelidir.

Güzel anılar ve ağızlarda hoş bir tat bırakacak, her iki ailenin birbirini saygı ve sevgi çerçevesinde karşılayacağı Söz merasimlerine vesile olmak üzere…

Bir Cevap Yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Yorum Yaz